logo-ico
post_thumbnail_32163

Розумний дім – провідний чи безпровідний

Більшість із нас чули про систему «Розумний дім». Ця колись захмарна технологія нині успішно процвітає і в Україні. Якщо Ви теж плануєте зробити свою оселю розумною – ця стаття саме для Вас.

І так – «Розумний дім». Гарне словосполучення, та що ж за ним ховається?!

Насправді, зазвичай на спеціальному щитку приборів знаходиться маса різноманітних реле, світчів та димерів. І ледь не кожен вимикач та лампочка мають своє програмування. Також по всьому будинку розставлені різні датчики та двигуни, які контролюють всі процеси. Але чи потрібно користувачу знати ці деталі? Лише для загального розвитку, адже основна задача «розумного дому» не ускладнювати життя, а покращувати його. Тому господарям варто лише обрати якомога більше опцій задля комфорту та безпеки сім’ї, а завдання «розумного дому» виконати усі ці побажання та зробити життя легшим.

Із самим концептом технології ми розібралися, а як щодо реалізації проекту в життя?! Тут також все просто. Головне, це знати замовнику, на якому етапі ремонту знаходиться житло. Якщо тільки починається – можна вільно протягувати слаботочні кабелі під майбутній розумний будинок і замовляти бажану фурнітуру. Але якщо ремонт уже закінчений, і раптом захотілось систему розумний дім – ламати все не потрібно. На допомогу приходять безпровідні технології.

А тепер давайте розбиратися з обома системами по черзі. У першу чергу перед людиною постає вибір – який розумний будинок купити – провідний чи безпровідний?! І почнемо ми з більш надійної технології – провідної.

Плюси провідної технології:

  • надійна та безвідмовна, наче відомий автомат. Усі команди з Вашого «пульту керування» – будь то настінна панель чи вимикач, надходитимуть прямо до щитка. А вже звідти кабелі передаватимуть задачу до тих пристроїв, які мають її виконати;
  • звикнувши до свого розумного дому, Ви почнете хотіти більшого. Щитове обладнання та фурнітуру можна з легкістю перепрограмувати під нові бажання замовника;
  • якщо через певний час Ви захочете зробити ремонт та кардинально змінити інтер’єр – потрібна буде тільки інша фурнітура. Адже прокладений кабель служитиме ще довгі десятиліття;
  • уся контрольна панель знаходиться у спеціальному щитку, тому в разі несправності, професіонали зможуть вирішувати проблему локально та швидко;

  • вартість житла із системою «Розумний дім» набагато вища, якщо раптом захочете його продати.

Це далеко не всі переваги провідної технології розумного дому, але найголовніші. “Смарттех Груп” розкриває усі сторони медалі, саме тому звернімо увагу й на недоліки цієї технології. І ось декілька з них:

  • інсталювати кабелі потрібно перш ніж Ви зробите ремонт, адже і щиток, і проводка не повинні знаходитись на поверхні;
  • до розрахунку кошторису, окрім обладнання потрібно додавати й десятки метрів кабелів та вартість їхньої протяжки;
  • інсталяція обладнання займає чимало часу.

Але цих недоліків можна уникнути, якщо обрати для себе безпровідні системи розумного дому.

Переваги безпровідної системи у Вашій оселі:
  • вона легка в інсталяції, тому її можна монтувати на пізніх етапах ремонту, або й по його завершенню;
  • економія коштів через відсутність кабелів та їх монтажу;
  • економія на обладнанні, адже щиток добряче «худне», через неактуальність різноманітних реле та підсилювачів. Більшою мірою залишаються лише системи дистанційного контролю.

Та не слід забувати і про недоліки безпровідних систем.

Ось декілька з них:

  • недовговічність служби таких систем, адже живлять їх не кабелі, а батареї, які періодично потребують заміни;
  • комфорт та виконання Ваших команд. Іноді через «фон» від побутових приладів втрачається сигнал із «пультом управління», що в свою чергу приводить до втрати постійного контролю. Звісно ж далеко не завжди таке відбувається, але від цього не застрахований ніхто;
  • недосконалість технологій захисту. Так як кабелів безпроводка не визнає, а інформацію переносити потрібно, то безпровідний розумний дім являє собою домашню мережу, прив’язану до Інтернету. Це рішення, дозволяє легко проникнути в систему зловмисникам.

Найкращим рішенням за думкою багатьох світових брендів-виробників цього ринку, є комбінація провідного з безпровідним способів. Адже не всюди можливо протягти кабель, але можна поставити бездротовий пристрій. Ось для прикладу, біля будинку великий задній двір, і хочеться мати освітлення по всій його території. Але не хочеться отримувати моторошні платіжки за світло. Найкраще рішення – поставити безпровідні датчики руху, і світло горітиме лише за потреби. А керувати з настінної панелі іноді зручніше, аніж зі смартфона, тоді чому ж відмовляти собі в обох задоволеннях?!

Розумний дім – це технологічні рішення для покращення рівня життя. Це маса альтернатив і варіантів, які створені для Вашого комфорту та захисту. В такому разі чому б не дозволити собі більше? Зв’яжіться з нами, або нашими партнерами та отримайте безкоштовну консультацію. Компанія «Смарттех Груп» допомогла сотням клієнтів із усіх куточків України. Звертайтеся до професіоналів та відчуйте себе частиною великої прогресивної родини.

Запишись на демонстрацию умного дома

ЗАПИСАТЬСЯ

Академия

ПЕРЕЙТИ

Каталог с товарами для умного дома

ПЕРЕЙТИ