logo-ico
post_thumbnail_43852

Автоматизація опалення із системою «Розумний дім»

Система «Розумний дім» доволі універсальна у своєму використанні. З її допомогою можна керувати будь-якими процесами у Вас дома. Тому в цій статті ми поговоримо про одну із головних функцій – автоматизацію опалення.

Тож давайте з’ясуємо, як працює управління опаленням у розумному домі. І в першу чергу спробуємо пригадати, які ж саме системи обігрівають наші домівки без умов «Розумного будинку», адже їх не так і мало. Окрім звичного комунального опалення житлових будинків є також автономне, яке може опалювати як багато поверховий будинок, так і кожну оселю окремо. Існує безкінечний асортимент різноманітних газових і твердопаливних котлів. Звісно ж не забудемо про електронні рішення, до яких входять і різні конвектори, й тепла підлога, і кондиціонери. Та це ще далеко не весь перелік опалювальних систем, які мають тільки одну функцію – зігрівати нас у холодну погоду.

Якщо місія опалення очевидна, тоді яка ж місія його автоматизації? Все просто:

  • комфорт;
  • економія;
  • безпека;
  • естетика

Розгляньмо кожну з цих складових детальніше.

Комфорт – використовуючи не автоматизовану систему опалення, власники квартир і заміських будинків часто стикаються з незручностями, такими як – занизька чи зависока температура у приміщенні, контраст температур у різних кімнатах. Часто власники забувають вимкнути опалення перед відпусткою або зменшити температуру, коли вранці всі розбігаються по своїх справах. Із розумним опаленням усі ці проблеми відпадають. Є лише задоволення – адже приємно прокинутися вранці, знаючи, що за годину до пробудження Вашої сім’ї, розумна система опалення вмикається й нагріває дім до комфортних градусів Цельсія.

Не доведеться ступати спросоння на холодні кахлі ванної, адже теплу підлогу вже заздалегідь розігріто для Вас та Вашої родини. А після сніданку, як усі роз’їхались, система понижує температуру і вимикає непотрібні елементи, адже поки тепло нікому не потрібне. Ввечері, за годину до повернення когось із членів родини, розумне опалення підніме температуру і вся родина буде готувати смачну вечерю уже в теплі та затишку. Це лише один із прикладів сценарію, на який здатне опалення Розумного дому.

Економія – інженери провідних компаній-розробників обладнання розумного будинку підрахували, що з автоматизованим опаленням у сезон господарі економлять від 20 до 60 % вартості опалення. Немає значення, як Ви вирішите запрограмувати свою систему опалення – Ви все одно економите. А от скільки – залежатиме від Ваших потреб.

Безпека – через те, що датчики температури інсталюють у кожній кімнаті, Ви будете в курсі всіх змін, які відбуваються у вас вдома. А ще зможете дистанційно вмикати та перекривати опалення, знаходячись в будь-якій точці світу. Головне, щоб був інтернет.

Естетика – невід’ємна риса затишного дому. Звичні Вам примітивні термостати з дешевого пластику перестануть різати око. Адже колорит термостатів автоматизованого опалення зможе задовольнити навіть  найвишуканіший інтер’єр.

Давайте більш детально розглянемо, як саме працює Ваша розумна система опалення

Нам уже відомо, про той обігрів, який за замовчуванням є в оселях. А домашня автоматизація є доповненням до нього. І звісно ж, як і для будь-якої системи розумного дому, в першу чергу, необхідно прокласти кабелі та підвести їх до щитка приборів, який і керуватиме усім процесом. На кожне джерело теплової енергії, яке необхідно контролювати – інсталюються спеціальні пристрої, такі як термостатичні голівки та вентилі, саме вони регулюють температуру батарей. Також у кімнаті інсталюють датчики температури, які доповідають «центру керування» у щитку, яка ситуація в тому чи іншому приміщенні. Ну і звісно ж, саме щитове обладнання, яке програмується експертами для того, аби виконувати всі побажання господарів.

Резюмуємо – щитове обладнання керує всіма процесами опалення в приміщенні, виконує ж їх різноманітне приладдя, яке інсталюється до будь-яких джерел енергії, а датчики температури контролюють цей процес і доповідають у щиток.

Залишилась та річ, якою безпосередньо користуються власники – пульт керування.

Про управління опаленням у розумному домі ми також поговоримо детально. Адже це той процес, на якому безпосередньо потрібно знатися власникам.

Є три варіанти налаштування Вами температури у приміщенні:

Термостат, який є в багатьох варіаціях, від звичайних настінних «крутилок» до надчутливих сенсорних панелей.

Загальний пульт керування. Система опалення розумного будинку може бути інтегрована в панель управління, поряд з іншими його функціями.

Смартфон. За допомогою Wi-Fi модулю, який інтегрується до щитка приборів, та спеціального мобільного додатку, можна керувати погодою вдома з будь-якого куточка світу, за допомогою лише кількох кліків на екрані.

І хоча для більшості українців домашня автоматизація, ще досі в новинку, однак за нею майбутнє. Адже кожен хоче економити свій час та гроші – і це потрібно робити розумно.

Компанія “Смарттех Груп” на ринку вже більше десяти років і за цей час нам та нашим партнерам вдалося успішно реалізувати сотні проектів. А це в свою чергу, безцінний досвід, в тому числі в автоматизації опалення. Саме цей досвід допоміг нашим спеціалістам розробити найбільш вдалі рішення для кожного проекту.

До речі, якщо Ви живете у квартирі, Ви з легкістю можете отримати рішення для вашої домівки від всесвітньо відомого бренду обладнання автоматизації HDL. Прямо тут дайте відповідь всього на 5 простих питань і наші спеціалісти підберуть найкраще обладнання саме для Вашої квартири за лічені хвилини.

Можемо потішити і власників приватних будинків, адже на перших етапах будівництва чи ремонту Ви можете просто звернутися до наших експертів зі «Смарттех Груп» або партнерів компанії, які прорахують вартість розумного обладнання суто для Вашого дому, та запропонують найвигідніше та найбільш функціональне рішення, яке розтопить Ваше серце.

Окрім приватних будинків, є маса рішень і для комерційного використання. На основі наших брендів, створено системи клімату та опалення в багатьох готелях України. Окрім Києва, наше обладнання стоїть і в гірських готелях Карпат та на морських берегах Одеси.

Звісно ж для успішного функціонування таких великих систем ми підбираємо обладнання, та сервери, котрі з лишком опрацьовують весь багаж інформації. Ці технології вже давно інсталюють по всьому світу, і вони точно підвищують комфортність проживання відвідувачів та престиж готелю. До того ж разом зі спеціально розробленими для готелів рішеннями система опалення «Розумний будинок» заощадить власнику левову частку прибутку, а що може бути кращим для бізнесу?

Про будь які рішення Ви, як завжди, можете дізнатися більше від наших спеціалістів із «Смарттех Груп» та наших партнерів, які залюбки допоможуть зробити Ваш дім не тільки затишним, а ще й розумним.

Наші менеджери з радістю проконсультують
?(044) 545-77-06

Запишись на демонстрацию умного дома

ЗАПИСАТЬСЯ

Академия

ПЕРЕЙТИ

Каталог с товарами для умного дома

ПЕРЕЙТИ